onsdag 23 november 2011

Sarahs födelsedag

Idag fyller min danska vän Sarah 17 år. Året jag fyllde 17 år var ett ganska påfrestande år. Att se sina 18-åriga vänner gå på krogen, spendera kvällen på en bar och dricka öl eller gå på de otroligt utspårade studentskivorna var sådär lagom kul. Mitt år som 17-åring var ett år av väntan. För Sarah är dock situationen annorlunda. Bor man i liberalernas paradis Danmark (man får ju till och med gratis heroin från regeringen om man är missbrukare), kan man redan som 16-åring gå in i närmaste mataffär och köpa dricka.

 
 Är man liberal, så är man.

Födelsedagen firades på Mi Mexico, en mexikansk restaurang här i Benson. Otroligt god mat! Jag avnjöt en quesadilla med stek och sallad med guacamole. Mumsfilibabba! Vi var såklart tvungna att informera servitrisen om att det var Sarahs födelsedag. En kvart senare kom två servitriser ut med en efterrätt, en uppblåst plastpåse och en sombrero. De placerade efterrätten framför Sarah och fick henne att ta på sig sombreron. Vi sjöng först Happy Birthday och alla restauranggästerna stämde in i sången. I slutet spräckte de hål på plastpåsen med en rejäl smäll (mexikansk tradition?) och sedan sjöng de Cumpleaños Feliz. Inte lika många sjöng med, men ett gäng tjejer från skolan bildade en liten kör vid vårt bord och sjöng så vackert. En minnesvärd kväll!

 Mi Mexico. Stammis nästa!

Idag var det även slutet på denna skolvecka! Imorgon är det Thanksgiving, vilket innebär mat, mat och...MAT! Nuförtiden är det vad Thanksgiving handlar om; man träffar familj och vänner för att äta och umgås. Vilken härlig högtid! Nu kallar sängen. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar